Microinjectiile cu toxina botulinica
Microinjectiile cu toxina botulinica fac parte din arsenalul chirurgiei cosmetice faciale de lupta antirid. Prin efectul rapid, simplitatea aplicarii si lipsa oricarei pregatiri initiale a pacientului, folosirea toxinei botulinice a devenit in acest moment unul din cele mai solicitate tratamente cosmetice faciale la nivel mondial.

Tratamentul se adreseaza ridurilor faciale dinamice ce apar in jurul varstei de 30-35 ani datorita contractiei repetate a muschilor mimicii. Toxina botulinica este o substanta produsa in natura care dupa purifcare si diluarea in cantitati infime a putut fi folosita in scopuri medicale.
Prin tratamentul cu toxina botulinica se obtin urmatoarele efecte:
– Disparitia ridurilor din etajul superior al fetei si anume cele dintre sprancene, de la nivelul fruntii, de la coada ochiului (laba de gasca)
– Netezirea ridurilor de pe gat si dintre sani
– Dispariti reflexului de incruntare
– Dezobisnuinta de a folosi reflex musculatura responsabila de formarea ridurilor chiar si dupa ce efectul toxinei a incetat
– Opreste transpiratia de la nivelul fruntii
– Tratarea hiperhidrozei de la nivelul palmelor, picioarelor si axilelor

Acidul hialuronic elastic reticulat (crosslinked hyaluronic acid)
Acidul hialuronic elastic reticulat (crosslinked hyaluronic acid) este un produs resorbabil ce corecteaza depresiunile cutanate medii si profunde ale fetei, creste volumul conturului si ajuta la corectia anumitor cicatrici. Tratamentul se realizeaza intr-o singura sedinta, repetata la fiecare sase luni. Zonele care beneficieaza cel mai bine de efectul tratamentului, pentru augumentare temporara, sunt pometii si buzele. Bazat pe cele mai noi tehnologii, tratamentul pastreaza integritatea pielii si imbunatateste functia acesteia de bariera naturala. Rare, posibilele reactii adverse sunt alergiile, mici hematoame sau inflamatii.

Acidul hialuronic este un gel injectabil ce are consistenţă diferită. Calitatea acidului este dată de posibilitatea alegerii din diferite de game şi tipuri de molecule. Acidul ajută la creşterea volumului zonei tratate, la definirea conturului lor şi la refacerea volumelor feţei în general, în funcţie de anatomia zonei respective. Cu alte cuvinte, straturile pielii, a buzelor sunt diferite şi atunci alegerea acidului trebuie sa varieze în funcţie de zonă şi textura acesteia, decizie care tine de maiestria medicului si de particularitatle fiecarei persoane. Acidul hialuronic este un gel resorbabil care dispare în mod natural în timp, de unde si nevoia de repetare a tratamentului la un anumit interval de timp. Tratamentul cu acid hialuronic este recomandat tuturor tipurilor de ten şi are avantajul de a fi cea mai sigură substanţă de umplere.

Tratarea cearcanelor
Cearcanele reusesc mai intotdeauna sa tradeze stadiul de oboseala. Acestea apar ca urmarea a lipsei de odihna ori sunt congenitale, dar in esenta inseamna ca zona peri-oculara a pierdut din nivelul de elastina si colagen, determinanand aparitia ridurilor dar si pigmentarea nedorita sub nivelul pleoapei inferioare.

Tratarea cearcanelor a fost intotdeauna un subiect de mare interes pentru pacientii mei, motiv pentru am incercat permanent sa imbunatasesc atat efectul pozitiv al tratamentului dar si sa scurtez durata acestuia.

Primul pas in vederea tratarii cearcanelor este sa mergeti la medicul estetician pentru o evaluare. Chiar daca in aparenta este un tratament mult mai simplu decat alte interventii, fiecare caz este particular si trebuie tratat cu toata atentia. Aceasta evaluare are ca scop atat identificare cauzelor aparitiei cearcanelor (respectiv ca nu sunt rezultatul unor afectiuni) cat si estimarea viitoarelor rezultate ale tratamentului.

Vizavi de tratament, in urma nenumaratelor incercari de a trata cearcanele, am ajuns la rezultate deosebite prin combinarea acidului hialuronic, antioxidanti, flavonoide, saponine, poliphenoli, peptide si oligoelemente cu tratamentul cu PRP (Terapia cu plasma imbogatita trombocitar). Aceste tratamente combinate ne ofera rezultatele mult dorite – disparitia ridurilor, depigmentarea peri-oculara si disparitia efectului de ochi obositi.

Tratamentul este injectabil, se repeta la un interval de doua saptamani iar ciclul complet este de patru sedinte. In unele cazuri, pot fi necesare sase sedinte. Este un tratament pe care il recomand cu caldura, intrucat prezinta siguranta iar riscurile sunt minime.