Varicele sunt in primul rand o problema estetica si apoi o problema medicala. Insa venele varicoase pot provoca uneori si o senzatie de disconfort sau chiar de durere. Trebuie mentionat ca varicele sunt de fapt un semn al unei circulatii deficitare a sangelui, fiind posibil ca aparitia venelor varicoase sa indice probleme mai grave.

De asemenea, multe persoane acuza o senzatie de arsura, palpitatie in zona picioarelor sau durere in muschi si umflarea gambelor, mai ales in zona gleznelor. Si mancarimile in zonele cu varice sunt un simptom comun. O forma grava de varice de exemplu se prezinta sub forma unor ulceratii in jurul gleznelor si necesita o cura chirurgicala imediata.

De obicei varicele au o culoare purpuriu inchis sau o nuanta de albastru. Acest lucru se intampla pentru ca acele vene varicoase transporta sange neoxigenat inapoi in inima. Cel mai adesea varicele apar pe partea din spate sau pe interiorul gambelor si arata ca niste vene umflate si rasucite. De multe ori persoanele care au varice nu pot efectua plimbari lungi si exercitii fizice din cauza durerilor.

Chirurgia plastica vine in ajutorul dumneavoastra prin interventia de indepartare a venelor afectate, rezultatul fiind atat estetic dar si o imbunatatire a confortului fizic.